Bruinbrood uit de broodbakmachine

    Nanda

    Bruinbrood uit de broodbakmachine

    Foto recept: Bruinbrood uit de broodbakmachine
    1

    Bruinbrood uit de broodbakmachine

    (3)
    3uur30min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor een simpel bruinbrood. Van daaruit kun je natuurlijk zelf gaan variëren met ingrediënten (walnoten, krenten, granen, zongedroogde tomaatjes of basilicum toevoegen, olijfolie in plaats van boter, etc.) Maar hier in ieder geval een basisrecept voor een klein volkorenbrood.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 160 gr volkorenmeel
    • 175 gr bloem
    • 15 gr glutenmeel
    • 220 ml water
    • 40 gr boter, in klontjes
    • 5 gr zout
    • 2 theelepels suiker
    • 1 zakje (7gr) gist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur20min  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Doe het water, de boter, suiker en het zout onderin de pan van de broodbakmachine. Meng het broodmeel, volkorenmeel en glutenmeel en doe dit erbovenop, maak een klein kuiltje en doe hier de gist in (gist nog niet met het water mengen, dan start het gistproces te vroeg).
    2. Zet de machine op de 'volkorenbrood' stand, en indien mogelijk op de stand voor een klein brood. Bruiningsstand naar keuze en eventueel op de timer.
    3. Haal het brood na de bereidingstijd direct uit de machine en laat even afkoelen voor het snijden.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    KevinPeperkamp
    2

    Erg lekker. Ik heb wat lijnzaad en gojibessen toegevoegd. Maakt het extra gezond en geeft dat beetje extra smaak!  -  17 aug 2015

    Nanda
    van
    0

    @MarijkedelucasLalji Je kunt het glutenmeel achterwege laten, in volkorenmeel en bloem zitten van nature ook al gluten, door de extra toegevoegde gluten wordt het effect versterkt en kan het brood (wellicht) iets beter rijzen en wordt het wat elastischer.  -  02 mei 2017

    MarijkedelucasLalji
    0

    Hallo graag wil ik een alternatief voor glutenmeel. Dank u  -  02 mei 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren