Bruinbrood uit de broodbakmachine

    (3)
    3 uur 30 minuten

    Dit is een recept voor een simpel bruinbrood. Van daaruit kun je natuurlijk zelf gaan variëren met ingrediënten (walnoten, krenten, granen, zongedroogde tomaatjes of basilicum toevoegen, olijfolie in plaats van boter, etc.) Maar hier in ieder geval een basisrecept voor een klein volkorenbrood.

    Nanda

    Groningen, Nederland
    34 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 160 gr volkorenmeel
    • 175 gr bloem
    • 15 gr glutenmeel
    • 220 ml water
    • 40 gr boter, in klontjes
    • 5 gr zout
    • 2 theelepels suiker
    • 1 zakje (7gr) gist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur20min  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Doe het water, de boter, suiker en het zout onderin de pan van de broodbakmachine. Meng het broodmeel, volkorenmeel en glutenmeel en doe dit erbovenop, maak een klein kuiltje en doe hier de gist in (gist nog niet met het water mengen, dan start het gistproces te vroeg).
    2. Zet de machine op de 'volkorenbrood' stand, en indien mogelijk op de stand voor een klein brood. Bruiningsstand naar keuze en eventueel op de timer.
    3. Haal het brood na de bereidingstijd direct uit de machine en laat even afkoelen voor het snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren