Marsepeinen aardappeltjes

    Marsepeinen aardappeltjes

    33keer bewaard
    25min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Sinds ik weet hoe makkelijk het is om zelf marsepein te maken, doe ik dit nog elk jaar zelf.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 500 gr amandelen
    • 500 gr poedersuiker
    • 3 eetlepels rozenwater of oranjebloesemwater
    • een paar druppels amandelolie
    • ongezoete cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. De amandelen in een pan met kokend water overgieten. Na enige minuten afgieten en de velletjes van de amandelen pellen. Amandelen met keukendoek afdrogen.
    2. Doe de amandelen met de suiker, bloesemwater en amandelolie in de keukenmachine en maal dit tot een glad geheel.
    3. De marsepein in huishoudfolie wikkelen en een nacht laten rusten.
    4. De volgende dag de marsepein tot een rol van 1,5 cm doorsnee kneden. Duimendikke schijven afsnijden en hiervan balletjes vormen. Rol de balletjes daarna door de cacaopoeder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    3

    tip: je kunt in plaats van rozenwater of oranje bloesem water ook gewoon wat citroensap gebruiken! - 01 dec 2013

    tiatitia
    van
    3

    Vast gemaakt voor Sinterklaas, lekker hoor... - 18 nov 2009

    van
    1

    heel lekker ik heb er ook wat citroensap aan toe gevoegd, heel lekker - 10 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren