Kaneelbrood met rozijnen

    Kaneelbrood met rozijnen

    8keer bewaard
    1uur5min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Dit is koud-rijzend gistdeeg en het moet minstens één nacht in de ijskast staan. In versfolie ingepakt blijft het ongeveer 2 weken goed in de koelkast, en dan kun je wanneer je maar wilt snel versgebakken brood of bolletjes eten.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 zakjes (elk 7 g) gedroogde gist
    • 175 ml warm water (45 C)
    • 625 g bloem
    • 100 gr suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1 1/3 afgestreken eetlepel bakpoeder
    • 100 g boter
    • 450 ml lauwe karnemelk
    • 30 g boter, gesmolten
    • 4 eetlepels (60 ml) suiker
    • 1 afgestreken eetlepel kaneelpoeder
    • 50 g rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Los de gist op in een klein kommetje met warm water. Laat het ongeveer 10 minuten staan, tot het begint te schuimen.
    2. Meng in een grote kom de bloem en suiker, het zout en het bakpoeder. Snijd de boter in blokjes en wrijf die met je vingers door het meel, tot het eruit ziet als broodkruimels. Voeg de gistoplossing en de karnemelk toe en roer het goed, tot het een samenhangende massa is geworden. Het is een vrij zacht deeg. Leg het deeg in een licht met olie ingevette kom, dek die af en zet die voor één dag in de ijskast.
    3. Neem het deeg de volgende morgen, of wanneer je maar je brood wil bakken uit de ijskast en meng er nog een beetje bloem door. Laat het 45 minuten bij kamertemperatuur rusten.
    4. Verwarm de oven voor op 200 C.
    5. Strooi wat meel op je werkoppevlak en leg het deeg erop. Druk het plat tot een grote rechthoek. Strijk met een kwastje gesmolten boter over de bovenkant, en sprenkel er de bruine rietsuiker, kaneel en rozijnen over; rol het deeg op en leg het met de naad naar beneden op een licht ingevette bakplaat.
    6. Bak het 25 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven. Als je op de onderkant van het brood klopt moet het hol klinken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren