Heerlijk rozijnenbrood

    Heerlijk rozijnenbrood

    35keer bewaard
    3uur5min


    170 personen hebben dit gemaakt

    Rozijnenbrood uit de broodbakmachine, snel, gemakkelijk, en het lukt elke keer - steeds weer een groot succes bij mij thuis.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 ml warm water (45 C)
    • 1 1/2 eetlepel boter of reuzel
    • 1 zakje (7 g) gedroogde gist
    • 75 g rozijnen
    • 400 g bloem
    • 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
    • 2 afgestreken theelepels kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur5min 

    1. Doe de ingrediënten in de broodmachine in de volgorde die de handleiding aanbeveelt, kies de gewoon- of witbrood-stand en zet het apparaat aan. (Het is niet nodig een speciale broodbereiding te kiezen, en de rozijnen kunnen er meteen door.) Na het eerste kneden moet het deeg glad en elastisch zijn, en niet aan de vingers blijven kleven - doe er zonodig nog wat bloem bij.
    2. Neem de broodvorm direct uit de machine als het brood gebakken is, maar laat het brood nog 10 minuten in de broodvorm zitten. Stort dan uit op een rekje en laat het brood nog 10 minuten afkoelen voordat je het snijdt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (6)

    van
    11

    gebruik je echt droge gist of instant gist? want de droge gist die ik heb moet eerst met water even weken. enige suggesties welke gist er hier gebruikt moet worden? - 08 mrt 2015

    4

    Onmiddellijk gelukt, lekker resultaat! dankuwel! - 16 jun 2012

    Samsami
    van
    1

    Gebruik het nu ook. Lekker! Ik doe er alleen wel 75 gr rozijnen en 75 gr krenten in (of 150 gr rozijnen). - 18 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren