Asperges gewikkeld in prosciutto met geitenkaas

    Asperges gewikkeld in prosciutto met geitenkaas

    14keer bewaard
    30min


    585 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit stijlvolle maar eenvoudig te maken voorgerecht geleerd van m’n man. Het doet het altijd goed op feestjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g prosciutto, in plakjes
    • 100 g smeerbare geitenkaas, haal het een uur voor gebruik uit de ijskast
    • 12 verse asperges, geschild en de onderkanten afgesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 C.
    2. Smeer de kaas op de plakjes Prosciutto. Wikkel elk plakje om 2 of 3 asperges heen. Leg de pakketjes één laag dik in en middelgrote ovenschaal.
    3. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de asperges gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    2

    Weer eens een leuk ander idee met asperges, lekker! - 12 mei 2010

    Chantal
    van
    2

    Ik heb het als bijgerecht gemaakt en het was heerlijk. Wel heb ik de asperges eerst even heel kort voorgekookt (2 min) en de ovenschaal ingevet met olijfolie. Ik heb al eens eerder met prosciutto gemerkt dat die wat (te) zout kan zijn, koop dus als het even kan de wat betere (duurdere) kwaliteit. - 22 apr 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren