Bloemkoolsoep

    Bloemkoolsoep

    5keer bewaard
    35min


    78 personen hebben dit gemaakt

    Een romige groentesoep voor koude winteravonden. Hoe dik de soep wordt hangt af van de verhouding bloemkool tot water. Bloemkool komt in verschillende maten - doe er wat bouillon of melk bij als de soep te dik is.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • een flinke klont boter
    • 1 teentje knoflook, gekneusd
    • 1/2 afgestreken theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/2 afgestreken theelepel vers gemalen zwarte peper
    • 3 afgestreken theelepels (9 g) zout
    • 1,4 liter water
    • 1 bloemkool, in stukken gesneden
    • 1 grote wortel, in stukjes gesneden
    • 3 bosuitjes, fijngesneden
    • een handvol fijngeknipte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Smelt de boter in een grote pan op matig vuur. Bak de knoflook een halve minuut in de boter, voeg dan de nootmuskaat, peper en het zout toe en laat het nog een halve minuut langer zachtjes bakken. Giet het water in de pan en doe de bloemkool erbij. Breng het aan de kook, zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes koken, tot de bloemkool gaar is.
    2. Breng de worteltjes in een steelpannetje aan de kook met ruim water en kook ze net gaar (20 minuten). Giet het water af en zet de worteltjes opzij.
    3. Pureer de bloemkoolsoep in de mengbeker van een keukenmachine of blender, of met een handblender. Roer dan de gekookte worteltjes erdoor, met de bosuitjes en peterselie, en dien onmiddelijk op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren