Caçoila (Portugees rundvlees)

    Caçoila (Portugees rundvlees)

    7keer bewaard
    1uur30min


    32 personen hebben dit gemaakt

    Met dit recept van de Azoren krijg je heerlijk sappig vlees, zo zacht dat het bijna vanzelf uit elkaar valt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo hacheevlees of soepvlees
    • 3 sinaasappels, uitgeperst
    • 4 eetlepels (60 ml) witte wijn
    • 2 theelepels olijfolie
    • 1 volle theelepel gemalen chilipepertjes
    • 2 laurierblaadjes
    • 2 teentjes knoflook, gekneusd
    • 1 volle theelepel paprikapoeder
    • 1/2 afgestreken theelepel gemalen piment (allspice)
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Spoel het vlees af met water en leg het in een grote kom. Doe het sinaasappelsap, de wijn, olie en gedroogde Spaanse pepertjes erbij. Voeg de kruiden toe: laurierblad, knoflook, paprikapoeder, piment (allspice,) peper en zout. Roer het goed door elkaar, zodat het vlees met de marinade bedekt wordt. Dek de kom af en laat het een dag in de ijskast staan.
    2. Verhit een braadpan met dikke bodem op matig vuur. Kook het vlees in de marinade tot het gemakkelijk uit elkaar valt, ongeveer een uur. Voeg indien nodig water toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren