Chouriço met mosselen

    Chouriço met mosselen

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    47 personen hebben dit gemaakt

    Brood met een stevige korst en nog warm is van de oven is ideaal om de heerlijke saus op te deppen. Gebruik de Spaanse chorizo als je de Portugese Chouriço niet kunt vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 350 g kokkels of mosselen in de schelp, schoongeborsteld
    • 675 g verse chouriço, grof gesneden
    • 1 grote ui, in dunne schijfjes gesneden
    • 1 blikje (ca. 400 g) tomatenblokjes
    • 450 ml witte wijn
    • 4 eetlepels (60 ml) olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Maak de kokkels (clams) goed schoon in een bak met koud water in de gootsteen. Gooi schelpen die open zijn weg.
    2. Leg de kokkels in een grote soeppan met een goed sluitende deksel. Doe de worst, ui, tomaten en wijn erbij. Doe het deksel dicht en zet de pan op hoog vuur. Laat het koken tot alle mosselen open zijn gegaan; tijdens het koken de pan af en toe omschudden om de warmte gelijkmatig te verdelen.
    3. Druppel wat olijflie over de gekookte kokkels. Verdeel de ingrediënten over verwarmde soepkommen, en geef de bouillon in kleine kommetjes als dipsaus.

    UPDATE ME

    Chouriço is de Portugese versie van chorizo. Als je het niet kunt vinden kan de meer gangbare Spaanse chorizo gebruikt worden,

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren