Cioppino

    Cioppino

    1keer bewaard
    55min


    725 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke stoofschotel van vis, schaal- en schelpdieren. Geef er warm brood met knapperige korst bij om de saus tot de laatste druppel op te deppen.

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 175 g boter
    • 2 uien, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 bosje fijngeknipte verse peterselie
    • 2 blikjes (400 g elk) hele, middelgrote (Roma) tomaten
    • 1 liter kippenbouillon
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 afgestreken eetlepel gedroogde basilicum
    • 1 afgestreken theelepel gedroogde tijm
    • 1 afgestreken theelepel gedroogde oregano
    • 225 ml water
    • 300 ml witte wijn
    • 675 g verse grote garnalen - gepeld en de darmkanalen verwijderd
    • 675 g sint-jakobsschelpen
    • 18 kleine kokkels
    • 18 mosselen, schoongeborsteld en de baarden afgesneden
    • 200 g krabvlees
    • 675 g kabeljauwfilets, in blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Laat de boter smelten in een grote soeppan, en voeg dan de uien, knoflook en peterselie toe. Fruit het zachtjes, onder af en toe roeren, tot de uien zacht worden.
    2. Doe de tomaten erbij en maak ze in de pan klein met een lepel. Voeg de kippenbouillon toe, met de laurierblaadjes, basilicum, tijm, oregano, het water en de wijn. Roer het goed door elkaar. Doe het deksel op de pan en laat het 30 minuten zachtjes koken.
    3. Roer de garnalen, sint-jakobsschelpen, kokkels, mosselen, het krabvlees en de kabeljauw door de soep. Breng het aan de kook, zet het vuur lager en laat het met de deksel op de pan 5 tot 7 minuten zachtjes koken, tot de mosselen en kokkels open gaan (gooi de schelpen die niet open gaan weg.) Schep de gevulde soep in kommen en geef er warm brood met knapperige korst bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren