Dichtgeschroeide sint-jakobsschelpen met papayasalsa

    Dichtgeschroeide sint-jakobsschelpen met papayasalsa

    2keer bewaard
    26min


    79 personen hebben dit gemaakt

    Ik maakte dit gerecht voor de verjaardag van m’n man en we vonden het allebei fantastisch. Een geweldig recept voor als je op een zomerse dag bezoek hebt.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 kleine papaya - geschild, zaadjes verwijderd en kleingesneden
    • 1 rode paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
    • 1/2 groen Spaans pepertje, van zaadjes ontdaan en fijngesneden
    • 1/2 rode ui, gesneden
    • 2 eetlepels (30 ml) vers geperst limoensap
    • een handvol fijngeknipte verse koriander
    • 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
    • 2 eetlepels (15 g) bloem
    • een mespuntje versgemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 500 g sint-jakobsschelpen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:26min 

    1. Meng in een middelgrote kom de papaya, rode paprika, Spaanse peper, ui, het limoensap, de koriander en 1/2 theelepel zout, en zet het even opzij.
    2. Meng de bloem, zwarte peper en de resterende 1 1/2 theelepel zout in een grote plastic zak, doe de sint-jakobsschelpen erbij en schud de zak goed, zodat de sint-jakobsschelpen helemaal met een laagje bloem bedekt zijn.
    3. Verhit de olie in een grote braadpan op matig vuur. Schroei de sint-jakobsschelpen in 2 tot 3 minuten per kant dicht, niet langer. Leg ze op de papaya-salsa.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren