Eenvoudig volkorenbrood

    Eenvoudig volkorenbrood

    12keer bewaard
    1uur15min


    1830 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk en gemakkelijk volkorenbrood. Het recept is voor 3 broden.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 750 ml warm water (45 C)
    • 15 g (2 zakjes) droge gist
    • 5 eetepels (75 ml) honing
    • 675 g bloem
    • 50 g boter, gesmolten
    • 5 eetepels (75 ml) honing
    • 1 afgestreken eetlepel (15 g) zout
    • 425 g volkorenmeel
    • 30 g boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Meng in een grote kom het warme water, de gist en 5 eetlepels honing. Roer er dan de bloem door. Laat het 30 minuten staan, of tot zich belletjes beginnen te vormen.
    2. Meng 50 g gesmolten boter, het zout en de rest van de honing erdoor. Roer de helft van het volkorenmeel erdoor.
    3. Bestuif een werkoppervlak met bloem en kneed het deeg met de rest van het volkorenmeel tot het nog maar nauwelijks aan de handen kleeft - je kunt het van het aanrecht afnemen, maar het is nog plakkerig. Misschien moet er wat extra volkorenmeel bij. Leg het deeg in een met olie bestreken kom en draai het een keer om zodat het deeg helemaal met olie bedekt is. Leg een theedoek op de kom en laat het op een warme plaats rijzen, tot het in volume verdubbeld is.
    4. Druk het deeg plat met een vuist, kneed het licht en vorm er 3 broden van. Leg die in ingevette broodvormen van ca. 10x25 cm. Laat het deeg rijzen tot het 2 of 3 cm boven de rand van de broodvorm uitkomt.
    5. Bak de broden 25 tot 30 minuten op 180 C. Strijk met een kwastje de resterende boter uit over de bovenkant van de broden om te voorkomen dat de korst hard wordt. Laat de broden helemaal afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren