Eenvoudige kalkoen-chilisoep

    Eenvoudige kalkoen-chilisoep

    3keer bewaard
    1uur


    1626 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige en degelijke soep met een boel smaak. Wat er over blijft is de volgende dag als lunch nog lekkerder.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 1/2 theelepel olijfolie
    • 500 g kalkoengehakt
    • 1 ui, gesneden
    • 450 ml water
    • 700 g (tomatensaus) passata
    • 1 blikje (ca. 400 g) bruine of kidney-bonen - uitgelekt, afgespoeld en gepureerd
    • 1 eetlepel uitgeperste of fijngesneden knoflook
    • 2 eetlepels chilipoeder
    • 1 afgestreken theelepel paprikapoeder
    • 1 afgestreken theelepel gedroogde oregano
    • 1 afgestreken theelepel gemalen cayennepeper
    • 1 afgestreken theelepel gemalen komijn
    • 1 afgestreken theelepel zout
    • 1 afgestreken theelepel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Doe het kalkoengehakt in de pan en bak het gelijkmatig bruin. Roer de ui erdoor en laat die zacht worden.
    2. Giet het water in de pan. Roer de passata, bonen en knoflook erdoor. Kruid met chili- en paprikapoeder, oregano, cayennepaper, komijn, zout en peper. Breng het aan de kook, zet dan het vuur lager, doe het deksel op de pan,en laat het 30 minuten zachtjes koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren