Eenpans kaasmacaroni

    Eenpans kaasmacaroni

    20keer bewaard
    30min


    32 personen hebben dit gemaakt

    In dit recept worden weinig melk en geen vetmakers gebruikt! En toch lekker veel kaas! U kunt het gerecht direct uit de pan opdienen of met een laagje beboterde paneermeel een half uur in de oven (180°C/gasstand 4) bruin laten worden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 750 ml water
    • 1/2 theelepel zout
    • 250 gr pasta, zoals penne of schelpjes
    • 250 ml volle melk
    • 425 geraspte Cheddar
    • 150 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 theelepel Franse mosterd (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een middelgrote pan op een hoog vuur water met zout aan de kook brengen. Als het water kookt de pasta toevoegen en weer aan de kook brengen. In een open pan onder af en toe roeren de pasta ong. 5 minuten koken, tot het vocht een beetje is verdampt.
    2. Melk erdoor roeren en nogmaals 5 minuten laten koken. Cheddar, Parmezaanse kaas, peper en mosterd toevoegen en roeren tot de kaas gesmolten is en de saus dik en romig. Het zetmeel van de pasta zal tijdens het koken de saus indikken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren