Gebakken polenta met groente

    Gebakken polenta met groente

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    70 personen hebben dit gemaakt

    Voor dit gemakkelijke recept heb je kant-en-klare polenta nodig, die in blokken verkocht wordt. Een heerlijke en gezonde doordeweekse warme maaltijd, met veel bonen en groente.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 ui, gesneden
    • 1 groene paprika, gesneden
    • 1 kleine aubergine, geschild en in blokjes gesneden
    • 6 verse champignons, gesneden
    • 1 zakje (35 g) fajita-kruiden
    • 1 pak kant-en-klare polenta, in plakken van 1 cm gesneden
    • 1 blikje (ca. 400 g) zwarte bonen
    • 1 blikje (ca. 400 g) kidneybonen
    • 1 blikje (ca. 350 g) maïskorrels
    • 1 potje (ca 300 g) salsa saus
    • 100 g geraspte Mozarella kaas
    • 50 g zwarte olijven, zonder pit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C. Strijk een beetje olie in een bakvorm van ca. 25x35 cm.
    2. Verhit olie in een koekepan op middelhoog vuur en fruit hierin al roerend de ui met de groene paprika, aubergine en champignons, tot ze zacht zijn. Meng de fajita kruiden erdoor.
    3. Leg de plakken polenta in rijen in de geoliede bakvorm. Spreid de bonen en de maïs er gelijkmatig overheen en verspreid daarover weer het uienmengsel. Doe er dan nog salsasaus over en leg de mozarella en zwarte olijven er bovenop.
    4. Bak het in de oven tot alles goed warm is, ongeveer 20 minuten.

    Tip:

    Je kunt voor dit recept ook gewone polenta gebruiken. Laat het na het koken helemaal afkoelen in een plastic bak en snij het dan op een snijplank in plakjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren