Gemakkelijke Bolognese-saus met prosciutto

    Gemakkelijke Bolognese-saus met prosciutto

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur40min


    39 personen hebben dit gemaakt

    De prosciutto geeft een heel aparte smaak aan deze eenvoudig te maken Bolognese saus. Lekker over je favoriete pasta.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels (60 ml) olijflolie
    • 1 ui, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 500 g mager rundergehakt
    • 100 g Prosciutto, in stukjes gesneden
    • 50 g boter
    • 2 Roma (middelgrote) tomaten, in stukjes gesneden
    • 4 eetlepels (60 ml) tomatenpuree
    • 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
    • 2 afgestreken theelepels vers gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Fruit in een grote braadpan de ui en knoflook in de olijfolie. Doe het gehakt erbij en bak dat aan; voeg de Prosciutto toe en bak dat nog vijf of zes minuten. Voeg de helft van de boter, de gesneden tomaten en tomatenpuree toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Breng het op smaak met zout en peper.
    2. Laat de saus een uur zachtjes koken. Voeg dan de rest van de boter toe en laat het nog een halfuur zachtjes koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren