Gepocheerde tonijnsteaks met kumquats

    (15)

    Verse tonijnsteaks gepocheerd in een versgemaakte, geurige bouillon. Geef er couscous bij.


    15 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 350 ml water
    • 1 eetlepel (15 ml) vers uitgeperst citroensap
    • 1 theelepel gemalen chilipepertjes
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 250 g tonijnsteaks
    • 3 kumquats, gewassen, pitjes verwijderd en in schijfjes gesneden
    • een handvol fijngeknipte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng in een middelgrote braadpan op matig vuur het citroensap en de pepertjes door het water. Breng het op smaak met peper en zout. Breng het zachtjes aan de kook.
    2. Leg de tonijnsteaks in het kokende water en strooi de kumquats en koriander eroverheen. Laat het ongeveer 15 minuten koken. De vis is gaar als hij makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork inprikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (15)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren