Geroosterd varkensvlees met knoflook en tijm

    Geroosterd varkensvlees met knoflook en tijm

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur20min


    346 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn favoriete recept voor varkensvlees uit de oven. Ik geef er altijd gepofte aardappelen, zelfgemaakte groffe appelmoes en tuinbonen bij.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 varkensbout (3 kg) - vetrandjes erafgesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
    • 1 afgestreken theelepel vers gemalen zwarte peper
    • 3 laurierblaadjes
    • 100 ml ciderazijn
    • 1 volle theelepel gedroogde tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 160 C.
    2. Maak met een mesje een paar inkepingen aan de bovenkant van het vlees en druk daar de knoflookteentjes in. Sprenkel zout en peper over het vlees. Leg de laurierblaadjes op het bakblik en leg het vlees op de laurierblaadjes (met de vette kant naar boven). Meng tijm en azijn in een kommetje en giet dat over het vlees.
    3. Bak het vlees 3 uur in de voorverwarmde oven, of tot het vlees van binnen 70 C is. Bedruip het vlees geregeld terwijl het bakt. Dek het met aluminiumfolie af als het gaar is en laat het nog 15 minuten staan alvorens het aan te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren