Geroosterde amandelen met kruiden

    Geroosterde amandelen met kruiden

    6keer bewaard
    25min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Amandelen worden bedekt met een mengsel van knoflook, rozemarijn, grof zout en olijflolie, en dan geroosterd. Eet ze warm of koud. Ook heerlijk met olijven en feta-kaas. Rooster ze wat langer als je rauwe amandelen gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 275 g droog geroosterde amandelen, ongezouten
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 takje verse rozemarijn, gesneden
    • 3 afgestreken theelepels grof zeezout (gebruik geen gewoon keukenzout)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Roer in een kom de amandelen door de olijfolie, knoflook en rozemarijn zodat de noten er helemaal mee bedekt zijn. Doe het zout erdoor. Verspreid de amandelen gelijkmatig over een bakplaat.
    3. Bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren