Geroosterde bietjes met blad en knoflook

    Geroosterde bietjes met blad en knoflook

    2keer bewaard
    1uur10min


    441 personen hebben dit gemaakt

    Een geweldig recept dat ook het blad van de bietjes gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bos bietjes met blad
    • 4 eetlepels (60 ml) olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1/2 rode ui, gesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • (eventueel) 1 eetlepel rode-wijnazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C. Was de bietjes grondig, maar laat het vel zitten en snijd de blaadjes op ca 1 cm van de kop af. Was de bladeren, snijd de grote nerven eruit en zet even opzij.
    2. Leg de bietjes in een kleine ovenschaal of op een bakplaat en sprenkel er 2 eetlepels olijfolie over. (Schillen gaat gemakkelijker als de bieten gebakken zijn, maar je kunt ze ook met de schil eten.) Dek de bietjes af en bak ze 45 tot 60 minuten, tot een mes makkelijk door de grootste biet snijdt.
    3. Als de bietjes bijna gaar zijn, verhit dan de overgebleven 2 eetlepels olijfolie in een koekepan op vrij laag vuur. Doe de ui en knoflook erbij en bak die 1 minuut aan. Scheur het bladgroen in stukjes en doe die ook in de pan. Bak de blaadjes al roerende tot ze verleppen en zacht worden. Breng op smaak met zout en peper. De blaadjes kunnen zo uit de pan gegeten worden, maar snij de bietjes in plakken en geef er witte azijn bij òf boter met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren