Geroosterde pompoenzaadjes

    Geroosterde pompoenzaadjes

    2keer bewaard
    1uur10min


    1039 personen hebben dit gemaakt

    Rooster pompoenzaadjes (pompoenpitten) in olijfolie of boter in de oven en geef er met Worcestershiresaus een bijzonder smaak aan. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 1/2 eetlepel (25 ml) olijfolie of gesmolten boter
    • 1 afgestreken theelepel (3 gr) zout
    • een snufje knoflookzout (3/4 zout, 1/4 knoflookpoeder)
    • 2/3 eetlepel Worcestershiresaus
    • 150 gr pompoenpitten (ongeroosterd)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 140°C.
    2. Meng de olijfolie, het zout en knoflookzout en de Worcestershiresaus goed door de pompoenpitten, en doe ze in een ondiepe ovenschaal.
    3. Bak de zaden 1 uur, onder af en toe roeren.

    Video

    Geroosterde pompoenpitten (pompoenzaadjes)
    Geroosterde pompoenpitten (pompoenzaadjes)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    1

    Gaarne eerst een makkelijke manier om de pitten te pellen anders krijg je wel heel vieze handen en nagels want ongepeld niet te eten. - 01 okt 2012

    allrecipes
    0

    @keukenprinses88: Als je pompoenpitten roostert, hoef je deze niet te pellen. In de winkel koop je wel vaak gepelde pompoenpitten die donkergroen van kleur zijn. De pompoenpitten in dit recept zitten nog in hun velletje, maar dit wordt knapperig geroosterd en op smaak gebracht met de marinade. - 16 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties