Snelle groente biryani

    Snelle groente biryani

    3keer bewaard
    30min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Een snellere versie van het traditionele gerecht uit India - basmati-rijst wordt even licht aangebakken met komijn, kruidnagelen en ui en dan gestoofd met garam masala, chilipoeder en gemengde diepvriesgroente.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 g basmatirijst
    • 1 1/2 eetlepel (25 ml) plantaardige olie
    • 1/2 theelepel komijnzaadjes
    • 1/2 theelepel kruidnagels
    • 1 ui, gesneden
    • 750 ml water
    • 3 afgestreken theelepels (9 g) zout, of naar smaak
    • 2 eetlepels garam massala
    • chilipoeder naar smaak
    • 175 g gemengde diepvriesgroente
    • een klontje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Was de rijst en laat hem een half uur weken; giet het water af.
    2. Verhit een grote steelpan met olie op matig vuur. Bak het komijnzaad en de kruidnagelen, minder dan een minuut aan. Doe de ui erbij en bak die onder voortdurend roeren bruin. Meng de rijst erdoor en bak die 1 minuut goed roerend mee. Doe dan het water, zout, garam masala, chilipoeder en de groente erbij en roer alles goed door elkaar. Breng aan de kook, zet dan het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat gedurende 20 minuten zachtjes koken, of tot al het water is opgenomen.
    3. Roer de rijst los met een vork en meng de boter erdoor voordat je het opdient.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren