Eenvoudige Chinese pruimensaus

    Eenvoudige Chinese pruimensaus

    15keer bewaard
    15min


    56 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige, smaakvolle en houdbare variant van Chinese pruimensaus. De saus is warm en koud te gebruiken en heerlijk bij loempia's, varkensvlees of kip.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 340 gr pruimen- of kwetsjam
    • 2 eetlepels azijn
    • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel ui, fijngesneden
    • 1 theelepel gedroogde en gemalen chilipepertjes
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1/2 theelepel gemberpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een sauspan op een middelhoog vuur jam, azijn, basterdsuiker, ui, chilipepers, knoflook en gember onder frequent roeren aan de kook brengen. Van het vuur halen.
    2. Direct opdienen of tot kamertemperatuur laten afkoelen alvorens in de koelkast te zetten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    HelgaElisabeth
    0

    heel makkelijk, snel klaar en een echte Chinese smaak eraan! - 04 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren