Geroosterde kalkoen met rozemarijn

    Geroosterde kalkoen met rozemarijn

    10keer bewaard
    4uur25min


    135 personen hebben dit gemaakt

    De kalkoen blijft mals in dit recept; hij droogt in niet uit en behoudt z’n smaak. Het is ook een goed recept voor kip of piepkuikens.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 175 ml olijfolie
    • 1 bolletje knoflook, gepeld en fijngesneden
    • een flinke handvol verse rozemarijn, gesneden
    • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 kalkoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur25min 

    1. Meng de olijfolie, knoflook, rozemarijn, Italiaanse kruiden, zwarte peper en het zout door elkaar. Zet het even opzij.
    2. Spoel de kalkoen van binnen en buiten af en dep hem droog met keukenpapier. Snijd de grote stukken vet weg. Maak de huid van de borststukken los door er voorzichtig je vingers tussen te steken. Maak het los tot aan de poten, maar pas op dat de huid niet te scheurt.
    3. Verspreid met je handen het rozemarijnmengsel royaal onder de losgemaakte huid en onder de dijen en poten, en wrijf wat overblijft over de buitenkant van de borst. Maak de huid op de borst weer vast met cocktailprikkers.
    4. Zet de kalkoen op een rekje in een braadslee. Giet een dun laagje water in de braadslee en bak volgens het gewicht van de kalkoen (het gebruikelijke recept is 20 minuten per pond op 180 C.) De kalkoen is gaar als de temperatuur binnen in de dij 82 C is (gebruik een een kernthermometer) en als er helder vleessap uitkomt als je er met een vork in prikt.

    Kalkoen braden

    Bekijk ook ons artikel voor het braden van kalkoen! Hier vind je o.a. een tabel voor de bereidingstijd van kalkoen, naar gewicht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren