Karbonade met appels

    Karbonade met appels

    2keer bewaard
    30min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Karbonades met appels in een Aziatische saus. Serveer met rijst of aardappelpuree - een heerlijke maaltijd voor de hele familie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 vakenskarbonades
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel Worcestershiresaus
    • 1 eetlepel sojasaus of ketjap
    • 2 afgestreken theelepels donkerbruine basterdsuiker
    • 3 appels - geschild, van klokhuizen ontdaan en in schijfjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit een grote braadpan op middelhoog vuur. Doe de karbonades met een beetje water in de pan en laat het zachtjes aan de kook komen. Sprenkel er dan de knoflook, Worcestershiresaus en sojasaus overheen. Zorg dat het zachtjes aan de kook blijft. Na 5 tot 7 minuten is de onderkant van de karbonades mooi bruin; draai ze dan om, strooi er bruine suiker over en laat ook de andere kant zacht kokend bruin worden.
    2. Neem de karbonades uit de pan en leg ze even opzij. Kook de appels zacht in het overgebleven kookwater. Leg de appels op de karbonades en giet het vocht eroverheen. Serveer onmiddellijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren