Varkensfilet met appels en gorgonzola

    Varkensfilet met appels en gorgonzola

    1keer bewaard
    35min


    89 personen hebben dit gemaakt

    Blauwe kaas is altijd lekker bij appels en varkensvlees. Gorgonzola geeft de lekkerste saus, vol, en erg romig.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 4 stukken varkensfilet, opengesneden
    • 3 eetlepels boter
    • 2 appels naar keuze, geschild, van klokhuizen ontdaan en in stukjes gesneden
    • 100 g verkruimelde Gorgonzola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Snijd de varkenslapjes met een scherp mes bijna helemaal open, maar laat de helften met een klein stukje aan elkaar zitten. Het stukje vlees heeft opengeslagen ongeveer de vorm van een vlinder.
    2. Verhit olie in een grote koekepan op middelhoog vuur. Doe het varkensvlees in de pan, zet het vuur lager en bak ze langzaam gaar in 5 tot 7 minuten per kant, of hoe gaar je ze wilt hebben.
    3. Smelt de boter in een middelgrote braadpan op matig vuur. Doe de appels in de pan en bak ze tot ze zacht worden. Doe dan het vuur uit en voeg de kaas toe. Roer het langzaam door elkaar en maak er een dikke, romige saus van.
    4. Leg de varkenslapjes op een dienbord en vul elk met een kwart van het appel-kaas mengsel. Dien meteen op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren