Gebakken kip met citroen

    Gebakken kip met citroen

    2keer bewaard
    3uur10min


    143 personen hebben dit gemaakt

    Sprenkel vers citroensap en paprika over een kip en vul de buikholte van de kip met doorgesneden citroenen. Een heel gemakkelijk recept en de kip blijft mals en droogt niet uit.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kip
    • 2 eetlepels (30 g) zout
    • 1 citroen, in tweeën gesneden
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 225 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 C.
    2. Wrijf de kip van binnen en buiten in met zout. Pers de citroen uit en sprenkel het sap over de buitenkant van de kip en wrijf de kip dan in met paprikapoeder. Leg de uitgeperste citroenen in de buikholte en leg de kip dan op een licht ingevette ovenschaal van ca. 25x35 cm. Giet een beetje water over de kip om uitdrogen te voorkomen.
    3. Bak de kip 3 uur in de voorverwarmde oven; giet er zonodig af en toe nog wat water over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren