Kip in de koekepan met citroen en oregano

    Kip in de koekepan met citroen en oregano

    8keer bewaard
    25min


    237 personen hebben dit gemaakt

    Kip wordt in een pan aangebakken en dan met citroen en kruiden gestoofd. Een geweldig maal voor een doordeweekse dag.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 kipfilets (borststukken, zonder vel)
    • 1 citroen
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 2 takjes verse peterselie, als garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd de citroen door en sprenkel het sap van een 1/2 citroen over de stukken kip. Voeg naar smaak zout toe. Laat het inwerken terwijl je olie verhit in een kleine braadpan op vrij laag vuur.
    2. Leg de stukken kip in de hete olie. Voeg tijdens het bakken de andere helft van het citroensap toe, peper naar smaak en oregano. Bak de kipfilets 5 tot 10 minuten per kant, of tot het sap dat eruit komt als je erin prikt helder is. Garneer met peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren