Snelle kip met Parmezaanse kaas

    Snelle kip met Parmezaanse kaas

    5keer bewaard
    40min


    284 personen hebben dit gemaakt

    Kip met een korstje van Parmezaanse kaas wordt gestoofd in witte wijn met boter - een warme maaltijd die snel klaar is en erg lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 stukken kipfilet (borststukken) - in reepjes gesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 50 g Parmezaanse kaas, fijngemalen
    • 50 g boter
    • 100 ml witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Strooi zout en peper over de stukken kip. Strooi de Parmezaanse kaas over een plat bord. Wentel de stukken kip door de losgeklopte eieren en haal ze dan door de Parmezaanse kaas. Herhaal de procedure tot alle de kip goed bedekt is met de kaas; gebruik zonodig nog een ei en/of meer Parmezaanse kaas.
    2. Smelt boter in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de kip goudbruin onder geregeld roeren.
    3. Zet het vuur lager en voeg de wijn toe. Doe het deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren