Kippenvleugels Singapore-style

    Kippenvleugels Singapore-style

    5keer bewaard
    50min


    48 personen hebben dit gemaakt

    Een recept uit Singapore voor kippenvleugels met sojasaus, knoflook en geurige sesamolie: onweerstaanbaar. Kook het in een kleipot of Römertopf, als je die hebt. Als je er nog aardappelschijfjes bij doet is het een volledige maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kilo kippenvleugels
    • 275 ml water
    • 10 eetlepels (150 ml) ‘donkere’ sojasaus
    • 5 eetlepels (75 ml) ‘lichte’ sojasaus
    • 1 teentje knoflook, gekneusd
    • 1 bosuitje, fijngesneden
    • 4 eetlepels (60 ml) sesamolie
    • een scheutje donkere sesamolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Snijd de kippenvleugels in drieën. Doe ze in een grote braadpan of wok met het water, de sojasaus, knoflook en bosuitjes. Roer alles door elkaar, breng het aan de kook en laat het 15 minuten koken op matig vuur.
    2. Voeg 4 eetlepels sesamolie toe en houd het dan nog 15 minuten net onder het kookpunt op laag vuur. Breng het dan weer goed aan de kook en voeg een scheutje donkere sesamolie toe. Neem het van het vuur, laat het afkoelen en dien het koud op.

    Tip:

    Als je geen ‘lichte’ en ‘donkere’ sojasaus kunt vinden, gebruik dan 225 ml van de sojasaus die je hebt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren