Krentenbrood met rum

    Krentenbrood met rum

    Foto recept: Krentenbrood met rum
    2

    Krentenbrood met rum

    (58)
    3uur30min


    76 personen hebben dit gemaakt

    Dit brood is wat zoeter en beter gevuld dan gewoon krentenbrood. Het is het lekkerst als je de rozijnen een dag in de rum laat wellen.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 2 eetlepels (30 ml) rum
    • 75 g rozijnen
    • 100 ml water
    • 275 g bloem
    • 2/3 afgestreken eetlepel bruine basterdsuiker
    • 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
    • 15 g (1 eetlepel) boter
    • 2 eetlepels (30 ml) slagroom
    • 1 theelepel rum essence
    • 1 ei
    • 1 theelepel olijfolie
    • 1 1/2 theelepel (1 zakje) gedroogde gist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Giet in een klein kommetje de rum over de rozijnen. Laat het minstens 30 minuten intrekken, en giet dan de rum af.
    2. Doe de ingrediënten in de broodmachine in de volgorde die de handleiding aanbeveelt, kies de gewoon-brood-stand en zet het apparaat aan.
    3. Als je broodmachine een ‘fruit’ stand heeft, voeg dan de rozijnen toe als dat signaal gaat, of anders 5 minuten voor het einde van de ‘kneed’ periode.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (58)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren