Muffins met peren en honing

    Muffins met peren en honing

    5keer bewaard
    40min


    46 personen hebben dit gemaakt

    Het gaat het beste met peren uit blik. Geraspte citroen- of sinaasappelschil kan er eventueel een andere smaak aan geven.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 100 g bloem
    • 100 g volkorenmeel
    • 3 afgestreken theelepels baksoda
    • 3 afgestreken theelepels bakpoeder
    • 1 afgestreken theelepel (3 g) zout
    • 1 afgestreken theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 afgestreken theelepel vers gemalen nootmuskaat
    • 225 g peren uit blik, in schijfjes gesneden
    • 225 g yoghurt
    • 4 eetlepels (60 ml) plantaardige olie
    • 5 eetlepels (75 ml) honing
    • 1 geklopt ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C. Vet een muffinbakvorm in of leg er papieren muffinvormpjes in.
    2. Meng de bloem, volkorenmeel, bakpoeder, baksoda, zout, kaneel en nootmuskaat. Schep de peren er voorzichtig doorheen.
    3. Meng in een grote kom de yoghurt, olie, honing en het ei. Roer er dan het meelmengsel door tot je net geen droge bloem meer ziet, niet langer. Schep het in de muffinsbakvorm.
    4. Bak de muffins 20 tot 25 minuten; test door een cocktailprikker in een muffin te steken: die moet er schoon en droog uitkomen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren