Muffins met rabarber en sinaasappelsap

    Muffins met rabarber en sinaasappelsap

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Deze muffins (zonder melkproducten) zijn heerlijk smeuïg, niet al te zoet en het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil geven er een heel bijzondere smaak aan.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 ei, geklopt
    • 4 eetlepels (60 ml) plantaardige olie
    • 175 ml sinaasappelsap
    • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
    • 250 g bloem
    • 150 g poedersuiker
    • 3 afgestreken theelepels bakpoeder
    • 1 afgestreken theelepel baksoda
    • 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
    • 150 g kleingesneden rabarber

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C. Vet een muffinbakvorm in of leg er papieren muffinvormpjes in.
    2. Meng in een middelgrote kom het ei, olie, sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil. Meng in een andere kom de bloem, suiker, bakpoeder, zout en baksoda. Roer het eimengsel door de bloem en suiker tot je geen droge bloem en suiker meer ziet, niet langer. Roer er dan voorzichtig de gesneden rabarber door.
    3. Bak 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Test door een cocktailprikker in een muffin te steken: die moet er schoon en droog uitkomen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren