Penne all’Arrabbiata

    Penne all’Arrabbiata

    5keer bewaard
    45min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke feestschotel zonder poespas, met vers gemalen Pecorino kaas en gehakte peterselie. Arrabbiata betekent ‘kwaad’ in het Italiaans - het scherpe accent in dit gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 g penne pasta
    • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
    • 1 ui, gesneden
    • 4 teentjes knoflook, in schijfjes gesneden
    • ca. 150 g pancetta, gesneden
    • 3 eetlepels kappertjes
    • 50 g verse champignons, in schijfjes gesneden
    • 50 g groene olijven, zonder pit, in tweeën gesneden
    • 3 afgestreken theelepels (9 ml) gemalen chilipepertjes
    • 3 ansjovisfilets, afgespoeld en in stukjes gesneden
    • een snufje zout
    • vers gemalen zwarte peper, naar smaak
    • 150 ml rode wijn
    • 1200 g gepelde tomaten uit blik
    • 6 blaadjes verse basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Verhit de olijfolie in een grote koekepan en bak de ui glazig. Doe de knoflook erbij en laat het even meebakken en voeg dan de pancetta toe en bak die net krokant.
    3. Voeg dan de kappertjes, champignons, olijven, gemalen pepertjes, ansjovis en zout, zwarte peper en wijn toe (niet teveel zout want de ansjovis is al aardig zout.)
    4. Laat zachtjes pruttelen tot de wijn half weggekookt is, voeg dan de tomaten toe en laat die 10 minuten meekoken, dan de blaadjes basilicum erbij en roer er dan de gekookte pasta door. Strooi er een ruime hoeveelheid kaas en petersele over en dien het meteen op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren