Penne alla Wodka

    Penne alla Wodka

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    74 personen hebben dit gemaakt

    Niet helemaal authentiek, maar toch heel smakelijk en eenvoudig klaar te maken. Prosciutto en groente worden in een flinke scheut wodka gekookt. Tomaten en room geven deze pastasaus een volle smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 ui, gesneden
    • 2 stengels bleekselderij, gesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 4 eetlepels (60 ml) olijfolie
    • 100 g dun gesneden plakjes Prosciutto
    • 175 ml wodka
    • 700 g Passata
    • 1/2 afgestreken theelepel gedroogde oregano
    • een handvol fijngeknipte verse peterselie
    • 1 eetlepel gedroogde basilicum
    • 1/2 afgestreken theelepel gemalen chilipepertjes
    • 1 bekertje (ca. 300 ml) slagroom of koksroom
    • 500 g penne pasta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie in een grote braadpan. Bak onder geregeld roeren de ui, bleekselderij en knoflook tot ze zacht worden. Voeg de Prosciutto en wodka toe en laat het zachtjes koken tot bijna alle vloeistof verdampt is.
    2. Voeg de gezeefde tomaten, kruiden en gemalen Spaanse peper toe. Laat het 10 minuten zachtjes pruttelen.
    3. Doe de room erbij en laat het nog 3 minuten zachtjes koken.
    4. Kook ondertussen de pasta ‘al dente’ in licht gezouten water. Giet het water af. Schep de saus door de pasta en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren