El Mestouk

    El Mestouk

    3keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze Algerijnse soep op basis van gezoete kip en fruit is uiterst krachtig en lekker met een krokante baguette om de zoute, scherpe bouillon op te vegen. Uitstekend geschikt om restantjes gebraden kip te verwerken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 eetlepel ui, fijngesneden
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • zout en peper naar smaak
    • 70 gr rozijnen
    • 30 gr gedroogde abrikozen, gehalveerd (eventueel)
    • 2 theelepels citroenrasp
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 liter water
    • 2 appels, geschild, geboord en in stukjes
    • 1/2 gebraden kip, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote pan op een matig laag vuur de plantaardige olie verhitten en daarin de ui in ong. 4 minuten zacht en doorzichtig bakken.
    2. Rozijnen, abrikozen, citroenrasp, citroensap en water erdoor roeren. Op een hoge vlam aan de kook brengen, het vuur matig laag zetten en gedurende 5 minuten in een gesloten pan laten sudderen.
    3. Appels toevoegen en deze in ong. 5 minuut zacht laten worden. Eventueel op smaak brengen met kaneel, zout en peper. De stukjes kippenvlees erdoor roeren alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren