Peren-pasteivulling

    Peren-pasteivulling

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur45min


    9 personen hebben dit gemaakt

    De grote hoeveelheid peren maakt deze pasteivulling wat ongebruikelijk. Probeer het eens met Kerstmis, of maak het in, voor het hele jaar door.

    Ingrediënten
    Porties: 96 

    • 1250 g poedersuiker
    • 1 volle theelepel (5 ml) kaneelpoeder
    • 1 volle theelepel (5 ml) gemalen piment
    • 1 volle theelepel (5 ml) gemalen kruidnagelen
    • 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
    • 3 3/4 kg peren - geschild, klokhuizen verwijderd en gesneden
    • 1 grote sinaasappel - in vieren gesneden, niet geschild
    • 1 citroen - in vieren gesneden, pitten verwijderd
    • 1 zure appel - geschild, klokhuis verwijderd en gesneden
    • 150 g gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
    • 225 ml wit druivensap
    • 225 ml ciderazijn
    • 425 g rozijnen
    • 375 g krenten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Meng in een grote pan de suiker, kaneel, piment, kruidnagelen en zout goed door elkaar. Doe de peren, sinaasappel, citroen, appel en abrikozen erbij. Stamp alles fijn.
    2. Giet het druivensap en de azijn erover en meng de krenten en rozijnen erdoor. Breng het op matig vuur aan de kook en laat het zonder deksel zachtjes koken totdat het een dikke moes is geworden.
    3. Inmaken: schep de moes in hete, gesteriliseerde potten tot een halve centimeter onder de rand. Doe de deksels op de potten. Controleer de sluiting: het deksel mag niet bewegen als erop gedrukt wordt. Als de sluiting niet goed is, zet het dan in de ijskast en gebruik het binnen een week - als de sluiting wèl goed is kan het een jaar bewaard worden.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren