Perfect Pizzadeeg

    (1291)

    Ik kreeg dit recept van een vriend - het is snel en gemakkelijk klaar te maken, en het gaat elke keer helemaal goed!


    1205 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 eetlepel gedroogde gist
    • 225 ml warm water (45 C)
    • 275 g bloem
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
    • 2/3 afgestreken eetlepel poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Los de gist op in een klein kommetje met warm water. Laat het ongeveer 10 minuten staan, tot het begint te schuimen.
    2. Meng in een grote kom de bloem, de olijfolie, het zout en de suiker, en de opgeloste gist. Roer het goed door elkaar met een houten lepel en klop het dan met krachtige slagen tot een stijve massa. Dek de kom af en laat het deeg rijzen tot dubbel volume, ongeveer een halfuur.
    3. Verwarm de oven voor op 180 C.
    4. Verspreid wat meel over het werkoppervlak en leg het deeg erop. Maak een bal van het deeg en rol die dan uit tot een pizzabodem. Doe je favoriete pizzasaus en -vulling in de pizzabodem en bak hem goudbruin in de voorverwarmde oven (ongeveer 20 minuten.)
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1291)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties