Kip piri piri

    (60)
    20 minuten

    Een pikant kiprecept uit Afrika, van de barbecue. Heerlijk op zichzelf, of in een salade of wrap. Je kunt het ook met kipfilet, borststukken of drumsticks maken.


    53 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 afgestreken eetlepels (60 ml) paprikapoeder
    • 2 afgestreken eetlepels (30 ml) chilipoeder
    • 225 ml vers uitgeperst citroensap
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 volle theelepels gesneden verse gemberwortel
    • 3 afgestreken theelepels (9 g) zout
    • 4 kippenborsten met bot

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng in een grote kom het paprika- en chilipoeder, knoflook, gember en zout door het citroensap. Wrijf de kip ermee in, leg de kip vervolgens op een bord en laat het 3 uur marineren.
    2. Verwarm de barbecue voor (matig vuur) of steek de houtskool aan etc.
    3. Leg de kip op de barbecue en gooi de marinade weg. Rooster de kip ongeveer 30 minuten, draai de stukken af en toe om, tot ze een mooi korstje krijgen en het sap dat eruit komt als er een vork in geprikt wordt helder is.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (60)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    0

    smeerig  -  26 jul 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties