Pestosaus met amandelen, broccoli en rode paprika over penne

    Pestosaus met amandelen, broccoli en rode paprika over penne

    3keer bewaard
    45min


    87 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk zachte pesto-achtige pastasaus met gebakken rode paprika’s, uien en amandelen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eetlepels (60 ml) olijfolie
    • 1 grote ui, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 rode paprika’s, in stukjes gesneden
    • 30 g amandelen
    • 1 eetlepel Balsamico azijn
    • 1 afgestreken theelepel (3 g) zout
    • vers gemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel gemalen chilipepertjes
    • 375 g broccoliroosjes
    • 500 g penne pasta
    • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
    • een handvol verse basilicumblaadjes, in dunne reepjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit twee eetlepels olijfolie op middelhoog vuur in een grote braadpan. Bak de uien er ongeveer 5 minuten in onder af en toe roeren, tot ze zacht geworden zijn. Zet het vuur wat lager, doe de knoflook en paprika erbij en bak nog ongeveer een kwartier langer onder geregeld roeren.
    2. Maal de amandelen in kleine stukjes in een keukenmachine; voeg dan de gebakken uien, knoflook en paprika’s toe, met de azijn en de overgebleven twee eetlepels olijfolie, en pureer het geheel; meng er dan het zout, de gemalen peper en de gemalen Spaanse pepertjes door.
    3. Breng in een stoompan water aan de kook. Doe als het water kookt de broccoli in het bovenste gedeelte van de pan, sluit het deksel weer en laat de broccoli 5 minuten stomen, of wat langer als je het liever wat zachter hebt. Hou het warm.
    4. Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet dan het kookwater af.
    5. Doe de gepureerde saus en de broccoli met de Parmezaanse kaas en de basilicumbladeren bij de pasta, verwarm het op middelhoog vuur en roer het heel goed door elkaar. Proef, breng desgewenst op smaak met nog wat peper en zout, en dien meteen op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Mijn familie vond dit echt een heerlijk gerecht. De borden gingen schoon op. Afgezien van een extra theelepel azijn heb ik niets aan het gerecht veranderd. Oh ja, en ik had ook geen verse Parmezaanse kaas in huis maar in plaats daarvan heb ik Asiago gebruikt. Er was niet heel veel saus, maar dat vond ik niet heel erg want persoonlijk hou ik niet zo van pasta's waar de saus van afdruipt. Voor mij was de hoeveelheid saus precies goed. Ik zal dit gerecht zeker vaker maken! - 23 dec 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren