Penne met andijvie en witte bonen

    (149)

    Kleurig en heel lekker; een snel klaar te maken doordeweekse maaltijd.


    145 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 g penne
    • 1 krop gladde of gekrulde andijvie, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 blikje (ca. 400 g) witte (canellini) bonen
    • 1 blikje (ca. 400 g) gesneden tomaten
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng water met een klein beetje zout aan de kook in een grote pan. Doe de pasta in het kokende water en laat het 8 tot 10 minuten koken, of tot het ‘al dente’ is, en giet dan het water af.
    2. Doe de andijvie, knoflook, witte bonen (met het vocht uit het blikje) en de tomaten in een braadpan op middelhoog vuur, breng het aan de kook en laat onder geregeld roeren de helft van de vloeistof verdampen. Breng op smaak met peper en zout. Schep de gekookte pasta erdoor en dien het onmiddellijk op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (149)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren