Gebakken venkel met parmezaanse kaas

    Gebakken venkel met parmezaanse kaas

    63keer bewaard
    45min


    269 personen hebben dit gemaakt

    Een erg eenvoudig maar verrukkelijk vegetarisch gerecht. De venkel wordt gebakken met room, crème fraîche en de parmezaanse kaas. Het is zo eenvoudig en als je nooit venkel hebt geproefd dan zul je verrast zijn. Dit is een ideaal bijgerecht bij vele italiaanse tomatengerechten omdat de romige smaak goed bij tomaat past.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 knolvenkels
    • 1 eetlepel boter om in te bakken
    • 175ml room
    • 175ml crème fraîche
    • 2 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op ongeveer 200 C / gasovenstand 6.
    2. Haal de onderkant van de venkel knollen af en snij een kegelvorm in de onderkant om de kern eruit te halen. Je kunt de kern herkennen omdat die iets witter is dan het groen eromheen. Dit is optioneel, maar hierdoor is de venkel sneller gaar. Snij de venkel verticaal in 5mm dikke plakken.
    3. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de venkel toe en bak ongeveer 5 minuten. Roer de room en de crème fraîche erdoor tot het goed gemengd is. Giet dit in een lage ovenschaal. Bestrooi met parmezaanse kaas.
    4. Bak de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven of tot de bovenkant goudbruin is en de venkel zacht genoeg is dat je er met een vork doorheen kan prikken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    20

    Om regelmatig te eten! - 05 apr 2013

    van
    9

    Lekker recept, ik heb wel minder room en crème fraîche gebruikt. - 16 jan 2014

    6

    Wel lekker maar erg zwaar door room ėn crème fraiche. Door zoveel van beide te gebruiken wordt de smaak van de venkel helemaal overheerst. - 31 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren