Penne met spinazie, tomaten en pancetta

    Penne met spinazie, tomaten en pancetta

    30keer bewaard
    25min


    960 personen hebben dit gemaakt

    Een snel klaar te maken lichte maaltijd. Bijna rauwe spinazie, Italiaans spek en tomaten over penne.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g penne
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 6 plakjes Pancetta, gesneden
    • 6 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 blikje of pak (ca. 400 g) gesneden tomaten
    • 500 g verse spinazie, blaadjes gescheurd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het kookwater niet meteen af (zie stap 3.)
    2. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een braadpan op matig vuur. Leg de pancetta in de pan en bak het bruin en krokant. Doe de knoflook erbij en bak het een minuutje mee. Roer de tomaten erdoor en laat die goed warm worden.
    3. Doe de spinazie in een vergiet en giet het kookwater en de pasta erover om de spinazie licht te koken. Doe dan de pasta en spinazie in een grote schaal en meng het goed met de overgebleven olijfolie, de tomaten en pancetta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Bellemay
    van
    0

    Lekker en gezond. Makkelijk te maken. Top! - 14 jun 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren