Penne met witte bonen

    Penne met witte bonen

    11keer bewaard
    20min


    73 personen hebben dit gemaakt

    Heel snel klaar - een oud Italiaans familierecept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 1/2 eetlepel (25 ml) olijfolie extra vierge
    • 1 ui, gesneden
    • 2 tomaten, gesneden
    • 1 blikje (ca. 400 g) witte (cannellini) bonen
    • 150 g penne
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de olijfolie in een middelgrote steelpan. Fruit de uien tot ze zacht zijn. Doe dan de tomaten en de bonen (met het vocht uit het blikje) erdoor. Laat het 10 minuten pruttelen.
    2. Breng water met een klein beetje zout aan de kook in een grote pan. Doe de pasta in het kokende water en laat het 8 tot 10 minuten koken, of tot het ‘al dente’ is, en giet dan het water af.
    3. Meng de bonen-tomatensaus door de pasta en voeg desgewenst nog wat zout toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren