Pikant varkensvlees uit de oven

    Pikant varkensvlees uit de oven

    8keer bewaard
    2uur10min


    151 personen hebben dit gemaakt

    Varkensvlees wordt ingewreven met chilipoeder, komijn, knoflook en koriander en dan langzaam gebakken in de oven.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 2 eetlepels chilipoeder
    • 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
    • 1 afgestreken eetlepel gemalen komijn
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • een kleine handvol fijngeknipte verse koriander
    • een mespuntje vers gemalen zwarte peper
    • 1 hele varkensfilet, in blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Meng in een kom het chilipoeder, zout, komijn, knoflook, koriander en peper. Schep de blokjes varkensvlees er goed doorheen, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn en zet het 45 minuten in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 110 C.
    3. Bak het vlees 2 uur in de oven, of tot er een knapperige korst op is gekomen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Ik had een flinke varkensfilet van ruim een pond. Recept gevolgd, wel 3 keer gekeken of er wel echt EETlepels stond van de chilipoeder, maar natuurlijk was het véél te sterk. Mijn zoon en ik konden het wel waarderen maar mijn man niet. Pas later kwam ik er achter dat het recept voor 10 personen is, het was makkelijker geweest als er bij het vlees een gewicht was genoemd! En nog iets: bij de 'voorbereiding' staat 10 minuten, maar het vlees moet wel 45 min. marineren, dat hoort ook ingecalculeerd te worden onder voorbereiding mijns inziens. - 06 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren