Pikante pindasoep

    Pikante pindasoep

    12keer bewaard
    25min


    50 personen hebben dit gemaakt

    Een heel gemakkelijke soep voor wie van pinda’s houdt. Een Spaanse pepertje, groene paprika, ui en pindakaas in kippen- of groentebouillon (uw voorkeur.) Niet alleen heel lekker, maar het is ook binnen een half uur klaar.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter kippen- of groentebouillon
    • 1 groen pepertje, van pitjes ontdaan en fijngesneden
    • 1/2 groene paprika, gesneden
    • 1/2 ui, gesneden
    • 150 g pindakaas met stukjes noot (ongezoet)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de bouillon met het pepertje in een grote steelpan en breng het aan de kook. Roer de ui en paprika erdoor en breng weer aan de kook. Doe het deksel op de pan, zet het vuur lager, en laat het zachtjes koken tot de groente gaar is, ongeveer 10 minuten.
    2. Zet het vuur op z’n laagst, doe de pindakaas in de pan, laat die onder voortdurend roeren smelten en meng alles goed door elkaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    marian
    van
    1

    Dit was een veel makkelijker recept dan andere pindasoep recepten die ik in het verleden wel eens gemaakt heb. Ik heb wat erwtjes en gehakte tomaat toegevoegd om hem wat gevulder te maken. En omdat ik geen vers groen pepertje in huis had, heb ik gedroogde chilipepertjes gebruikt om de soep wat meer kick te geven. Je kunt deze soep volgens mij ook prima over rijst serveren – voeg dan wat minder bouillon toe zodat de saus wat dikker wordt. - 28 dec 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren