Rijst met ui

    Rijst met ui

    3keer bewaard
    40min


    447 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig maar smakelijk bijgerecht van rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel (15 ml) olijfolie
    • 1 rode ui, gesneden
    • 200 g witte rijst (langwerpige korrel)
    • 2 afgestreken theelepels vers gemalen zwarte peper
    • 450 ml kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olie in een braadpan op matig vuur. Doe de ui in de pan en bak die bijna zacht. Roer de rijst erdoor en laat het even meebakken, tot alle rijst met een laagje olie bedekt is. Doe er peper en zout bij. Als de ui gaar is en de rijst een beetje bruin wordt, giet dan de bouillon erbij. Breng het aan de kook. Zet dan het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren