Polenta-pizzabodem

    Polenta-pizzabodem

    5keer bewaard
    1uur5min


    79 personen hebben dit gemaakt

    Deze met polenta bestoven pizzabodem met kruiden lijkt zó uit een pizzeria te komen. Het is een grote hoeveelheid, dus vries een paar van de pizzabodems in voor de volgende keer dat je zelfgemaakte pizza wilt eten.

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 1 liter warm water (ca 45 C)
    • 4 eetlepels poedersuiker
    • 25 g gedroogde gist
    • 4 afgestreken theelepels (12 g) zout
    • 1250 g bloem
    • 1 volle theelepel gedroogde oregano
    • 100 g boter
    • 1 eetlepel polenta
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 4 eetlepels gemalen Parmigiano Reggiano kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Los de gist en suiker op in 1/3 deel van het warme water. Laat het 5 of 6 minuten staan, tot er een laagje schuim op staat.
    2. Meng in een grote kom de helft van het meel, het resterende water, het zout en de oregano en boter. Roer het gistmengsel erdoor en dan in kleine beetjes de rest van het meel tot zich een zacht deeg vormt.
    3. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en kneed het 10 minuten. Doe het deeg in een met olie bestreken kom, dek het af met een vochtige theedoek en laat het rijzen tot drie keer het volume.
    4. Maak van een kwart van het deeg een ronde pizza. Beboter een grote ronde bakvorm en strooi daar een beetje polenta in. Rol het deeg uit tot het formaat van de bakvorm, rek het voorzichtig op om het passend te maken. Strijk met een kwastje wat olie in de pizzabodem en strooi er kaas over en leg er dan de vulling naar keuze op.
    5. Bak de pizza op 230 C 18 tot 20 minuten in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren