Pompoenpuree

    Pompoenpuree

    55keer bewaard
    1uur30min


    200 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige manier om pompoenpuree te maken. Je kunt het invriezen om het later in gebak of hartige gerechten te gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 pompoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 160 C.
    2. Snijd de pompoen doormidden, van boven naar beneden. Verwijder zaadjes en het zachte spul eromheen. Dek de open kanten af met aluminiumfolie.
    3. Bak de halve pompoenen met de opengesneden en afgedekte kant naar boven een uur in de oven, of tot ze zacht zijn.
    4. Schraap met een lepel het vruchvlees uit de pompoen en pureer het in een blender of keukenmachine. Vries het in diepvrieszakken in.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Jolve
    van
    2

    Een heel fijn recept om pompoen puree in te vriezen voor latere verwerking. - 24 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren