Geroosterde pompoenzaadjes II

    Geroosterde pompoenzaadjes II

    7keer bewaard
    25min


    153 personen hebben dit gemaakt

    Als je een recept maakt met verse pompoen, gooi de zaadjes dan niet weg, maar rooster ze voor een heerlijk en gezond hapje tussendoor.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 g pompoen- of squashzaadjes
    • 1 eetlepel (15 ml) olijfolie
    • 1 afgestreken theelepel (3 g) zout, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 140 C. Leg bakpapier of aluminiumfolie in een bakplaat.
    2. Neem de zaden uit de pompoen, spoel ze af en verwijder de draadjes en overgebleven stukjes vruchtvlees. Droog ze een beetje af op een theedoek of met keukenpapier en doe ze dan in een kom. Roer de olijfolie en het zout goed door de zaadjes, zodat ze er allemaal mee bedekt zijn. Verdeel de zaadjes dan gelijkmatig over de beklede bakplaat.
    3. Bak 15 minuten, of tot de zaadjes beginnen te ploffen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren