Portugese Bolo Lêvedo

    Portugese Bolo Lêvedo

    8keer bewaard
    30min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Zoete, pannekoek-achtige broodjes van de Azoren.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 7 g (1 zakje) gedroogde gist
    • 4 eetlepels (60 ml) warm water
    • 200 g poedersuiker
    • 3 eieren
    • 1 afgestreken theelepel (3 g) zout
    • 750 g bloem
    • 275 ml halfvolle melk
    • 50 g boter, gesmolten en weer afgekoeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Los de gist op in een klein kommetje met warm water en een theelepeltje suiker. Laat het ongeveer 10 minuten staan, tot het begint te schuimen.
    2. Doe de gistoplossing in een grote kom en meng de suiker, de eieren, het zout, het meel en de melk erdoor. Roer het tot een samenhangende massa. Meng de boter erdoor en leg het deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak en kneed het in ongeveer tien minuten tot een gladde elastische bal. Dek het deeg af met een theedoek en laat het in ongeveer drie kwartier tot dubbel volume rijzen.
    3. Druk een vuist in het deeg en kneed het even licht; verdeel het dan in 15 tot 20 stukjes en maak van daar ronde schijfjes van ongeveer 1 cm dik van. Leg de schijfjes op de theedoek, met voldoende tussenruimte voor het uitdijen bij het rijzen. Laat ze 1 1/2 uur rijzen.
    4. Leg de stukken gerezen deeg voorzichtig in een braadpan met dikke bodem, zonder olie of boter en bak ze op laag vuur aan beide kanten goudbruin

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren